UKK 2016 – Päivä 1

Ei oikein nukuttanu junassa vaikka VRn uudemmat makuuvaunut ihan mukavia onkin. Sain nukuttua yhteensä noin 6 tuntia, mutta ikävän katkonaisina pätkinä. Kemijärvellä törmäilin nopeesti Nikun kanssa ja käytiin hakemassa viimeiset eväät (kaljaa ja makkaraa) sekä aamupalaa Kempan K-Supermarketista. Kempasta paineltiin sitten bussilla Pelkosenniemelle ja siitä edelleen bussihintaisella taksilla Savukoskelle. Ei ollu tiedustelu menny ihan putkeen niin venailtiin sitten tunti Savukoskella Lyytin Pubin pihalla seuraavaa taksia ja vakuuteltiin päivä”kaffelle” pubiin saapuville papoille että meitä ei sit tarvi tulla hakee metsästä pois. Savukoskelta sitten toisella taksilla Kemihaaraan. Keskelle ei mitään. Olipahan meinaan huonokuntoinen tie. Ite yritin torkkua tilataksin takaosassa ja Vili jutteli etupenkillä Kemihaaran matkailuyrittäjänäkin toimivan kuskin kanssa, joka kertoi tammikuussa Härkävaaran kämpän lähistöllä tapahtuneesta onnettomuudesta, jossa yksi vaeltaja oli paleltunut kuoliaaksi.

Kemihaarassa lyötiin kamppeet niskaan, sukset jalkaan ja pakattiin ahkio priimakuntoon. Otin ekan vetovuoron Keskiharjuun asti. Prkl kun tuli hiki. Kuoritakki oli ihan liikaa päällä siirtymiseen. Keskiharjussa pidettiin ruokatauko nuotiopaikan pikkuriikkisessä puuvajassa aerosolisateelta suojassa ja törmättiin kans pariin huolestuneeseen mummoon ja pappaan. Tarjosivat voitelua suksiin ja ihmettelivät miten me jaksetaan muka tuota ahkiota hinata. Ihan hyvin. Siitä sit Kemi- ja Peskihaaran pohjois- ja itäpuolisia soita pitkin eteenpäin. Vanhoja heikosti ulottuvia kelkan jälkiä pitkin pääasiassa. Päivän mittaan pelkkä urheilukerraston paita osoittautui varsin riittäväksi vaatetukseksi ahkiota plussakelillä kiskoessa. Ilma oli koko päivän aika härmänen. Koko ajan aerosolia ilmassa ja jossain vaiheessa saatiin vähän luntakin. Ahkio vähän painaa, mut ainakaan ei puutu mitään.

Härkävaaraan saapuessa tupa oli lämpimänä ja siellä oli 2 ~60v patua jotka olivat jumittuneet sinne viideksi päiväksi kun toisella oli noussut kuume. Kuitenkin vielä kuulemma viis vuorokautta aikaa jatkaa eteenpäin. Oispa itelläkin joskus aikaa tuommoselle yli viikon keikalle. Kamat kuivumaan ja vähän myöhemmin sit saunaan. Ja yks kylmä Kemijärveltä napattu aivastava nalle.

Heräsikö ajatuksia? Jätä kommentti.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaaditut kentät merkitty tähdellä (*).

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.