Hammastunturin syysvaellus 2017 – Päivä 3 – Läpsyttelyä

Teltta oli kylmänkostea, tai oikeastaan rehellisesti sanottuna läpimärkä. Yöllä ei tullut tuulen ja sateen mekastuksen saattelemana nukuttua paria tuntia pidempiä pätkiä, mutta makoiltua tuli yhteensä yli kymmenen tuntia. Olo oli levännyt. Makuupussi oli kostea, mutta silti huomattavasti houkuttelevampi vaihtoehto, kuin ulos vääntäytyminen. Teltta tuskin oli yön aikana vuotanut, vaan ennemminkin 100% ilmankosteus ja märkä sammal pohjana aiheuttivat teltan kastumisen. Keiteltiin tarpin suojissa aamupalat. Olin tavalliseen tapaani taas välppäyksessä viimeinen, vaikka viimeiseksi purettu tarppi olikin Vilin kantamuksia. En käsitä miten tässä taas näin kävi. Märät kengät ja sukat eivät olleet hehkeintä päälle puettavaa.

Paineltiin Jursuloiden keskeltä jontkaa pitkin ylös ja kurun ohi, sekä siitä lammen kautta Kaatomaalle ja Jakujärven Pitkäjärven pohjoispäähän. Jursuloitten lammella oli yllättäen täysi 4G-verkko, ja sometaukohan siitä seurasi. Jakun Pitkäjärven rannassa oli yksinäinen, hyväkuntoinen vene. Pohdittiin luvatonta käyttöönottoa ja kunniakierrosta lätäkön ympäri, mutta jätettiin sitten väliin. Tuskinpa siellä olisi airoja ollut. Pidettiin tauko. Oli hiiren hiljaista. Juhalla oli REALin kuivalihasnacksiä. Oli aika hyvää. Ei maistunut jerkyltä, vaan ihan oikealta kuivalihalta. Oikein hyvää. Pitänee joskus napata itsekin.

Loppumatkasta ei pahemmin sanottavaa. Nopeeta kangasta, ja jossain vaiheessa kurkiauran ylilento. Oltiin tuvalla jo kahdelta. Rinkka leviäksi ja kaikki, aivan kaikki, tavarat kuivumaan maapähkinävoipurkista lähtien. Läpimärkä Hillekin kuivui alle parissa tunnissa kun sen ripusti sopivasti puihin lentämään tuulessa. Kirakkajoen kämppä oli aika nasta. Niin nasta, että tännehän voisi joskus tulla oikeasti kesällä ihan vaan nollaamaan pienellä porukalla. Kämpän vuokraan kuuluu itse asiassa pieni moottorivenekin, mutta se oli Rahajärven toisessa päässä. Ideanaha  toki olisi siis, että lomailijat pääsisivät veneellä tiettömän taipaleen takan olevalle kämpälle.

Syötiin, saunottiin ja käytiin pikaisesti pulahtamassakin. Joen ylitys ei näyttänyt lupaavalta huomista reittisuunnitelmaa ajatellen. Antti ja Vili kävivätkin kokeilemassa jo kartalta tiedusteltua mahdollista ylityspaikkaa, mutta pääsivät vain puoliväliin. Huomenna tulee uimakeikka, tai muutos reittisuunnitelmaan. Veikkaan jälkimmäistä, mutta kattellaan huomenna. Nyt tupa on kuuma, ja kamppeet kuivia. Radiossa soi Yle Suomen Sekahaku. Kohta syödään. Taas.

Heräsikö ajatuksia? Jätä kommentti.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaaditut kentät merkitty tähdellä (*).

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.