Vaellus Käsivarren erämaassa 2018 – Päivä 4

Perusteellisempi aamupesu viereisen 450.0 lammen hiekkarannalla. Keli oli harmaa ja kolea, ei varsinaisesti biitsikelit. Yllättäen vesikin oli vilpoisempaa kuin Siikavaaroilla.

Käännettiin suunta lounaaseen Torisenon vartta yläjuoksulle painellen.
Parhaat telttapaikat olisivat löytyneet Gammebuolzan keskivaiheilta, joskin kovin kaukana nekin olivat joesta.

Siirryin siitymismoodiin. En liiemmin ajatellut mitään. Tsekkailin välillä gepsistä kapeimpia ylityskohtia soista, mutta muuten etenin usvassa. Ympäristökään ei liiemmin näkymiä tarjonnut. Pohja oli koivikkoisuudestaan huolimatta yllätävän nopeaa käveltävää.

Sarabuolzzatin lounaispuolella Torisenoon eteläkaakosta törmäävän polun kohdalla oli jonkun tukikohta. Valmiit laavupuut, joissa roikkui komea kallo. Nuotiopohja. Tsekattiin ranta ja todettiin että tästä kahlaisi helposti yli. Jos olisi tarve. Mutta meillä ei ollut. Seuraavan puolen kilometrin matkalla vastaan tuli monta hyvää telttapaikkaa. Nuotiopohjien määrästä päätellen kalaakin näiltä paikkeilta taisi tulla hyvin.


Törmättiin pieneen poroporukkaan, joka meinasi hetken päästä juosta suoraan päin. Nuoria koheltajia. Oikaistiin Torisenon mutkaa ja gepsin tarjoaman luovimisavun siivittämänä onnistuttiin välttämään suokönyämiset ja oltiinkin hetkessä Kaskaksen risteyksessä. Reissun eka kahlaus. Jäätiin vastarannalle safkailemaan ja elbaamaan. Jokivarsi oli itikkavapaa ja hengasin boksereissa antaen ilman kuivata jalkoja. Realin Beef broccoli oli tosi jees. Kerrankin oli tullut valittua safkat reissuun hyvin. Päiväunet kelpaisivat nyt.

Bizesjaidista olisi löytynyt priimoja telttapaikkoja vaikka komppanialle. Varmaan pataljoonallekin. Kopattiin itsellemme paras pohjoisesta, Nihkansaivan vastarannalta joentörmältä. Teltta oli ennen puolta seitsemää pystyssä, kun edellisinä iltoina oltiin oltu leirissä vasta kympin aikoihin. Nautittiin. Nallet ja popparit. Kalakukko. Rinkka keveni.

Matti8 ja Sonny soittivat YleXltä rautalankalaatikkoomme kovaa bassolinjaa ja bassohousee. Kuulemma kaikki tuottajat takivät kovaa duunii. Aurinko paistoi matalalta.

Kevyt päivä teki hyvää.

Heräsikö ajatuksia? Jätä kommentti.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaaditut kentät merkitty tähdellä (*).

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.