Korviksen kierros – Päivä 1

Pojat pamauttivat Rollossa välilaskuasemani pihaan jo valmiiksi varsin täyteen ahdetulla Avensiksella. Kahden miehen hiihtovaelluskamppeet, ahkio, ja vielä yhden miehen kamppeet viikon hiihtelylomalle. Jonnekin ne omatkin vermeetkin saatiin vielä survottua. Safkailtiin vielä Rollossa, Kempasta loput eväät ja löpöä, Savukoskelta avaimet Tikkasen Vieriharjun kämpälle. Lunta tuprutti. Nollan tuntumassa. Päivän mittaan ainakin 10cm uutta pyydaa. Puuteria. Höttöistä valkeaa. Luistonesto ja ABSit huusivat Kemihaaraan johtavalla tiellä. Alusta kärysi. Joku tästä oli jo tänään ajanutkin.

Kaivettiin Avensikselle pieni levennys Tikkasen kämpän kohdalle ja välpättiin kamat sankassa lumisateessa. Vili kirmasi keulille vielä chinoissa kertoen preferoivansa tuvassa välppäämistä. Matkaa oli tosiaan pari sataa metriä. Tällä kertaa mukana oli vain yksi ahkio kolmelle miehelle. Pakattiin Juhan kanssa pulkka täyteen ja lähdettiin seurailemaan Vilin jälkiä. Tuttuun tapaan pulkka ilmoitteli lepotauon tarpeesta ensimmäisen kymmenen metrin jälkeen kellahtamalla kyljelleen. Pakkauudet Lapponiat keräsivät pientä paakkua tuoreesta lumesta pohjaansa.

Puut olivat tuoreita. Parasta jälkeen -päivämäärä ei ollut vielä lähelläkään. Kamiinan sytytyksessä pientä hakemista kosteilla klapeilla. Ei tahtonut kamiina lähteä vetämään niin millään. Ekan illan herkut, ölpöt ja makkarat. Suolaisen ja muutenkin nesteitä kehosta poistavan iltapalan jälkeisenä aamuna tunnetusti on aina huippuviereessä ladulle. Mutta hyväähän se oli.

Pienittiin lisää tuoreita ja lumisia puita liiteristä ja lämmitettiin sauna. Niukat löylyt. Ei käyty hangessakaan, kun kiuas suuttui niin kovin jo ensimmäisestä löylyn heitosta.

Melkein täysi kuu möllötti ohuen pilviharson takaa. Ulkona nukkumaan käydessä pakkasta -2,4C, sisällä taas 35C tai 26C, vähänmittauspaikan kamiinan läheisyydestä riippuen.

Heräsikö ajatuksia? Jätä kommentti.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaaditut kentät merkitty tähdellä (*).

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.